لزوم جلوگیری واردات مرغ زنده به بوشهر/ تولیدکنندگان با 70 درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند

ساخت وبلاگ

خلیج فارس: مرغداران استان بوشهر نسبت به ادامه واردات این ماده پروتینی از استان های همجوار انتقاد داشته و می گویند: با روند فعلی، برای حفظ مشاغل و سرمایه گذاری صورت گرفته دچار مشکل می شوند.

به گزارش «خلیج فارس»؛ مرغ یکی از کالاهای اساسی مورد نیاز مردم است که در سال‌های اخیر شاهد افزایش میزان تولید مرغ در سطح کشور و همچنین استان بوشهر هستیم.

اگر مرغداری های استان با همه ظرفیت فعالیت کنند، تولید بیش از نیاز استان است

رییس سازمان جهادکشاورزی استان در این خصوص گفت: بیش از 200 واحد مرغ‌داری با ظرفیت 10 میلیون قطعه در هر دوره در استان فعال هستند که پاسخگوی نیاز استان هستند، اما اگر به اندازه ظرفیت واقعی فعالیت کنند، بیش از ظرفیت استان امکان تولید وجود دارد.

محمد تقی منوچهری در گفتگو با «خلیج فارس» با اشاره به اینکه مرغداری‌های استان در صورت حمایت بیشتر زمینه سرمایه گذاری و اشتغال بالاتر دارند، افزود: در صورتی که مراکز پرمصرف در استان از تولیدات مرغ‌داری‌های استان بوشهر استفاده و خرید کنند 80 درصد مشکلات واحدهای مرغداری کاهش می‌یابد.

وی خاطرنشان کرد: ظرفیت تولید گوشت مرغ در استان سالانه 41 هزار تن است که اکنون کمتر از 30 هزار تن تولید می شود.

جلوگیری از واردات گوشت مرغ از استان‌های همجوار

مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان نیز با بیان اینکه تنها 70 درصد از ظرفیت مرغ‌داری‌های استان بوشهر در تولید قرار می‌گیرد، افزود: 30 درصد از ظرفیت‌ها بلااستفاده مانده که در صورت ایجاد شرایط مناسب می‌توان شاهد افزایش ظرفیت و به تناسب آن اشتغال بود.

وهیب حاجی‌ دشتی اضافه کرد: باید تلاش شود که شرایط مناسبی برای صادرات گوشت مرغ استان به کشورهای حاشیه خلیج فارس فراهم شود و این موضوع باعث افزایش ظرفیت تولید مرغ می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: تا قبل از آنکه زمینه و شرایط صادرات مرغ به کشورهای همجوار فراهم شود، یکی از برنامه‌های مهم برای حمایت از مرغداری‌های استان، جلوگیری از واردات گوشت مرغ از استان‌های همجوار است که باعث خواهد شد تا مراکز بزرگ از مرغداری‌های داخل استان خرید کنند.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان بوشهر با اشاره به اینکه برخی از مرغداری‌های استان با مشکل تامین سرمایه در گردش مواجه هستند، ادامه داد: تقویت تولید این واحدها باعث می شود نقدینگی آنها تامین شود.

استان های دیگر در واردات مرغ سخت گیری می کنند، ولی بوشهر آزاد است

مدیرعامل کشتارگاه صنعتی جیان مرغ دشتستان نیز در گفتگو با «خلیج فارس» اظهار داشت: فعالان این بخش با ادامه واردات بی رویه واردات گوشت مرغ از استان های همجوار ضربه می خورند و اشتغال فعلی هم به تدریج کمتر می شود.

هادی حقانی با بیان اینکه دو کشتارگاه مرغ در استان فعال است که اگر بیش از ظرفیت بازار استان تولید کنند، امکان عرضه ندارند، افزود: در استان های دیگر با واردات مرغ رفتار سختگیرانه می شود و عملا فضا به سمتی می رود که قید عرضه را بزنیم، ولی در بوشهر فضای آزادی است و بررسی هم نشان داده مرغ های با کیفیت پایین تری نسبت به تولیدات استان عرضه می شود. مثلا اگر از نزدیک بررسی شود، لاشه ها ماندگاری کمتری داشته و برای افزایش وزن، آب بیشتری در آن باقی مانده است.

وی با بیان اینکه پیگیری های چندین ماهه با مسئولان استان برای توجه به صنعت مرغداری استان بی نتیجه بوده، گفت: تصمیم گیری اصلی برای محدودیت در واردات باید در استانداری صورت بگیرد که شاهدیم اینگونه نیست و می گویند قانونی نداریم که منع واردات صورت بگیرد، در حالی که از همکاران مان در برخی استان ها سراغ داریم مسئولان محلی برای حفظ و ارتقا ظرفیت تولید مرغداری ها چه اقدامات موثری در قبال واردات صورت می دهند.

انتظار می رود استانداری در خصوص صنعت مرغداری استان احساس مسئولیت بیشتری داشته باشد و راهکارهایی که در برخی استان ها برای جلوگیری از واردات مرغ صورت گرفته، مورد بررسی و اجرا قرار گیرد؛ مشروط به اینکه رقابت پذیری و کیفیت محصولاتی که به مردم می رسد، افت نکند.

اتحادیه اغذیه فروشان و هتل داران بوشهر...
ما را در سایت اتحادیه اغذیه فروشان و هتل داران بوشهر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ethotels64a بازدید : 51 تاريخ : سه شنبه 10 مرداد 1396 ساعت: 17:22