اعتراض مغازه‌داران بوشهر به تاسیس یک فروشگاه/ این رقابت عادلانه نیست

ساخت وبلاگ

اتاق اصناف: سرمایه‌تان را تجمیع کنید

 

خلیج فارس: فروشگاههای زنجیره ای اگرچه می تواند منجر به تسهیل در خرید و تامین نیازهای شهروندان شود، ولی منجر به حاشیه رقتن و تعطیلی خرده فروشی ها می شود که در شهرهای کوچک جای بررسی دارد.

خلیج فارس: فروشگاههای زنجیره ای اگرچه می تواند منجر به تسهیل در خرید و تامین نیازهای شهروندان شود و به دلیل توان خرید انبوه تر کالا موجب حاشیه سود بهتر و در نتیجه ارائه تخفیف به مشتریان شود، ولی منجر به حاشیه رقتن و تعطیلی خرده فروشی ها می شود که در نوع خود جای بررسی دارد، همان اتفاقی که اکنون مغازه داران بوشهری را به نگرانی و بیان اعتراض شان وادار کرده است.

به گزارش «»خلیج فارس»؛ اولیم تجربه فروشگاه زنجیره ای در ایران مربوط به سال 1328 بود فروشگاهی با نام تعاوني مصرف سپه آغاز به کار کرد. بعدها فروشگاه کوروش نيز در سال 1350 شمسي راه اندازي شد (اوایل انقلاب برای مدتی به قدس تغییر نام داد) و با ادامه اين روند، فروشگاه هاي جديدتري با نام هاي شهر و روستا، رفاه، شهروند و... در ايران راه اندازي شدند.

به تازگی، راه اندازی فروشگاه زنجیره ای کورش در بوشهر و افزایش شعب آن باعث گلایه مغازه داران شده که از تعطیلی فعالیت خود در شرایط رکود بازار نگران هستند.

معترضان که طی روزهای اخیر مراجعاتی به فرمانداری و اداره صنعت و تجارت بوشهر داشته اند، معتقدند: فروشگاه کورش چون زیرمجموعه برندهای معروف مثل گلرنگ است، کالا را بدون واسطه از کارخانه دریافت می کند و در نتیجه قادر به ارائه تخفیف روی قیمت هاست، ولی این مزیت برای آنها فراهم نیست و در رقابتی ناعادلانه قرار گرفته اند که پیروز نهایی مشخص می باشد.

عباس نامدارزاده رییس اتحادیه خواربار و لبنیات فروشان بوشهر در این زمینه می گوید: ما از همین مردم هستیم و با ارزان فروشی مخالفتی نداریم، ولی تکلیف مغازه دارانی که با انواع وام و بدهکاری وارد این فعالیت شده اند، با رقابت نابرابری که با فروشگاه زنجیره ای کورش ایجاد شده، چه می شود؟ به هرحال کاهش قیمت تا حدی می تواند باشد که امکان رقابت منصفانه به خطر نیفتد، وگرنه باید انتظار بیکار شدن گروه دیگری را داشت که خلاف نیت و برنامه دولت است.

وی ادامه داد: بسیاری از همشهریان که اغلب آنها فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار هستند، با جمع کردن همه سرمایه های خود و خانواده شان به ایجاد مغازه ساده ای اقدام کرده اند، ولی توسعه فروشگاههای زنجیره ای بدون نیازسنجی، موجب بیکاری این گروه می شود. اتحادیه خواربار و لبنیات در شهرستان بوشهر 1100 عضو دارد که ماهانه 40 نفر به دلیل ناتوانی در فعالیت اقتصادی اقدام به ابطال پروانه می کنند، پیش بینی ما این است که با وضعیت جدیدی که پیش آمده، میزان ابطال پروانه و خروج از فعالیت صنفی در اتحادیه ما بیشتر می شود.

یک مغازه دار معترض به این ماجرا هم که در مرکز شهر بوشهر فعالیت دارد به «خلیج فارس» گفت: شهرداری بابت حذف پارکینگ از منازل و مغازه ها عوارض می گیرد و سپس پروانه پایان کار می دهد، ولی باید پرسید پارکینگ این فروشگاهها کجاست؟ در حالی که مقابل اغلب مغازه های ما تابلو توقف ممنوع نصب شده و در صورت پارک خودرو، ماموران راهنمایی و رانندگی اقدام به صدور قبض جریمه می نمایند.

مغازه داران سرمایه های شان را تجمیع کنند

رییس اتاق اصناف بوشهر با بیان اینکه مجوز فروشگاه زنجیره ای کوروش از مرکز صادر شده گفت: براین اساس برای شهر بوشهر 3 شعبه و یک شعبه هم در گناوه پیش بینی گردیده است. البته ما هم مثل برخی استان ها به هیات عالی نظارت اصناف اعتراض کرده و خواستار آن شدیم که صدور مجوز این فروشگاهها به استان ها واگذار شود تا با توجه به شرایط خاص هر منطقه تصمیم گیری صورت بگیرد.

مصطفی گراشی در گفتگو با «خلیج فارس» ادامه داد: یک سمت ماجرا مردم هستند که از فراهم شدن شرایط و بسترهایی که کالای ارزانتر و راحت تر به دست شان برسد استقبال می کنند و این جزو حقوق شان می باشد، طرف دیگر هم مغازه داران و همکاران صنفی ما هستند که در شرایط اقتصادی فعلی که بازار در رکود می باشد، با فروشگاههای زنجیره ای، متضرر شده و بخشی از آنها ضربه می خورند.

وی البته به نکته مهمی اشاره کرد و گفت: واقعیت این است که بازار در سطح جهان به سمت فروشگاههای بزرگ می رود که دسترسی به کالا را برای مردن تسهیل و با حذف واسطه ها، قیمت را ارزانتر می کند، در حالی که ما در بوشهر به ازای هر 29 یا 30 نفر یک واحد صنفی داریم که بالاتر از میانگین کشوری می باشد و سود دهی همین گروه را نیز پایین می آورد. البته برداشته شدن حریم صنفی در قانون جدید یکی از دلایل افزایش مغازه های کوچک است، ولی ناگزیریم به سمت فروشگاههای بزرگ برویم.

گراشی ادامه داد:به همکاران خود پیشنهاد کرده ایم سرمایه شان را تجمیع کرده و به ایجاد فروشگاههای بزرگ اقدام کنند تا از قافله رقابت عقب نمانند، اما واقعا رقابتی نابرابر با فروشگاه زنجیره ای ایجاد شده، چون آنها زیرمجموعه برخی برندها هستند و قادر به دریافت کالا از کارخانه و عرضه آن با تخفیف هستند، در حالی که واحدهای ما با چند دست کالا را به بوشهر می رسانند و هزینه های مضاعف برق، عوارض و مالیات هم بر آنها سنگینی می کند.

چرا این فروشگاه قادر به تخفیف 25 درصدی است؟

اما دلیل اینکه این فروشگاه می تواند با تخفیف های تا 25 درصد محصولات مختلف را عرضه کند چیست؟ برای جواب به سراغ سایت رسمی فروشگاه رفتیم. در قسمت مزایای فروشگاه "حذف واسطه هاي غيرضروري ميان توليدكننده و مصرف كننده" به عنوان یکی از عوامل تخفیف های همیشگی این فروشگاه عنوان گردیده، ضمن اینکه فروشگاه کوروش زیر مجموعه چند گروه صنعتی معروف عنوان شده است.

«خلیج فارس» پیگیر گفتگو با مسئول این فروشگاه هم بود، ولی مسئول دفتر وی در تماس خبرنگار ما گفت: ایشان پیگیر افتتاح شعبه جدید هستند و در دفترشان نمی باشند، شماره شما را گرفته و در اختیارشان می گذارم تا اگر تمایل به مصاحبه داشتند، زنگ بزنند.

 

اتحادیه اغذیه فروشان و هتل داران بوشهر...
ما را در سایت اتحادیه اغذیه فروشان و هتل داران بوشهر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ethotels64a بازدید : 62 تاريخ : جمعه 30 مهر 1395 ساعت: 20:31