کاهش کشت گوجه در جم

ساخت وبلاگ

 

خلیج فارس: مدیر جهاد کشاورزی جم گفت: با وجود سود دهی بالا اما به دلیل بحران آب در منطقه کشت گوجه فرنگی در این شهرستان کاهش یافته است.

به گزارش «خلیج فارس»؛ اکبر فتحی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: هم اکنون 400 هکتار از زمین های کشاورزی در شهرستان جم به کشت گوجه فرنگی خارج از فصل اختصاص دارد در حالی که در سال 1390 سطح زیر کشت این محصول دو هزار هکتار بود.

وی با اشاره به بحران آب در شهرستان جم اضافه کرد: با توجه به اینکه کشت گوجه فرنگی در فضای باز نیاز به آب فراوان دارد، هدف جهاد کشاورزی این است که کشت این محصول در فضای باز را بتدریج کاهش و در نهایت حذف کند.

وی بیان کرد: برای برداشت هر یک کیلو گرم گوجه فرنگی در فضای باز حداقل 200 لیتر آب مصرف می شود اما در فضای گلخانه ای 20 لیتر آب لازم است که با توجه به بحران آب در دشت های شهرستان جم ادامه کشت در فضای باز باعث آسیب های بیشتر به سفره های آب زیر زمینی می شود.

فتحی گفت: رویکر جهاد کشاورزی شهرستان به سمتی است که کشت گوجه فرنگی، خیار سبز و هندوانه در فضای باز را حذف و کشت گلخانه ای را جایگزین آن کند.

وی با اشاره به تفاوت چشمگیر کشت در فضای گلخانه ای نسبت به فضای باز ادامه داد: متوسط برداشت گوجه فرنگی در فضای باز در هر هکتار 40 تن در حالی که کشت این محصول در هر هکتار فضای گلخانه ای 250 تن است.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان جم گفت: با برنامه ریزی های صورت گرفته در شهرستان باید در سالهای آتی و در کوتاه مدت 60 هکتار فضای گلخانه ای جایگزین فضای باز جالیزی شود تا علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب برداشت بیشتری داشته باشیم.

وی بیان کرد: هم اکنون فضای گلخانه ای در شهرستان جم 12 هکتار است که 26 گلخانه در این سطح فعالیت می کنند و از این شمار 24 واحد تاکنون به کشت گوجه فرنگی و خیار سبز اختصاص یافته و در دو گلخانه نیز نشاء گوجه فرنگی تولید می شود.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان جم در باره افزایش مگس و پشه هنگام کشت خارج از فصل گوجه فرنگی در شهرستان جم گفت: افزایش این حشرات در این فصل می تواند به دلیل استفاده کشاورزان از کودهای مرغی به صورت فله ای باشد که به دلیل بالا بودن اوره آن محصول خیلی سریعتر رشد می کند اما از لحاظ اثرات بهداشتی، شوری خاک و ارزش غذایی از درجه اهمیت کمی برخوردار است.

وی بیان کرد: استفاده از کودهای مرغی فله ای ممنوع است اما در صورت استفاده کشاورزان از نوع بسته بندی آن مانعی ندارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جم گفت: در دو سال اخیر با کمک فرمانداری، دادگاه عمومی شهرستان، نیروی انتظامی و نهادهای مربوطه مصرف کودهای فله ای مرغی کاهش یافته و نتیجه ملموسی داشته است.

فتحی در باره استفاده از سم اتفن برای زود رس کردن محصول گوجه فرنگی اظهار کرد: این نوع سم باعث جلوگیری از مصرف کود فله ای و قرمزی ظاهری گوجه فرنگی در فاصله یک روز تا زمان برداشت می شود.

وی اضافه کرد: عمده مواد تشکیل دهنده این نوع سم هورمون اتیلن است که به صورت مصنوعی و در غلظت بالایی تهیه و باعث می شود تا محصول در کمترین زمان ممکن رشد داشته باشد.

مدیر جهاد کشاورزی جم افزود: هر چند این سم در دنیا و بویژه انبارهای نگهداری محصولات کشاورزی استفاده می شود اما استفاده آن در کشت گوجه فرنگی غیر قانونی است و در صورت مشاهده با آن برخورد می شود.

وی در ارتباط با اثرات سم اتفن گفت: استفاده از این سم باعث می شود تا گوجه ها در طول شبانه روز به رنگ ظاهری دلخواه کشاورزان برسند اما درون محصول رگه های سفید و بی آب دارد.

فتحی ادامه داد: در پی درخواست جهاد کشاورزی شهرستان جم از علوم پزشکی شیراز و بوشهر برای اثرات این سم چیزی دال بر مشکل زا بودن آن در سلامتی اعلام نشد اما به دلیل اینکه این ترکیب ثبت و سفارش نشده و در واقع به شکل قاچاق از چین وارد کشور می شود تصمیم بر حذف و ممنوع بودن آن گرفته شد.

 

اتحادیه اغذیه فروشان و هتل داران بوشهر...
ما را در سایت اتحادیه اغذیه فروشان و هتل داران بوشهر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ethotels64a بازدید : 81 تاريخ : يکشنبه 25 مهر 1395 ساعت: 11:36